• Winkelwagen
    0 Product(en) € 0,00
    • 0 Product(en) € 0,00
Bradley -  Bisquetten, 48 of 120 Stuks
Bradley - Bisquetten, 48 of 120 Stuks

Bradley - Bisquetten, 48 of 120 Stuks

Standaard levertijd

2-5 werkdagen

€ 22,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Bradley Aromabisquetten
Het geheim van de Bradley Rookoven zijn de Bradley Aromabisquetten ®. De bisquetten worden gemaakt door de hardhouten stukjes (splinters) bij elkaar te binden in precieze hoeveelheden, bij beheerste druk en concentraties. De aroma van de rook wordt bepaald door de variatie van hout, dat verbrand wordt.

Elzen en esdoorn geven een rijke en aparte smaak en worden vaak gebruikt bij zeevis en schelpdieren, hammen en spek.
De sterkere en zeer aparte smaken van mesquite en hickory (walnoot) worden vaak gebruikt bij het roken van rundvlees en varkensproducten, zoals varkensschouders en runderborst.
Appel en kersen verlenen een zoetere en mildere rookaroma, vaak gebruikt bij gevogelte en wildvlees.
De Bradley Rookoven verbrandt een aromabisquette elke 20 minuten en produceert een zuivere rookaroma. Als de bisquette verbrand is, wordt het zachtjes door de volgende bisquette van het verbrandingselement geduwd en wordt het in de waterpot gedooft. Deze cyclus gaat door zolang als de Bradley Rookoven geladen is met bisquetten.

Als hout verbrand wordt, wordt de rookaroma geproduceert, gedurende de eerste paar minuten van het verbranden. Zodra het hout genoeg warmte produceert om zelf te blijven branden, veroorzaakt het hoge temperaturen, zuren, harsen en gassen. Deze zullen de aroma en het uiterlijk van gerookt voedsel aantasten. Als hout tot deze fase verbrandt, dan is er geen controle over de kookcondities. Dit giswerk wordt met de Bradley Aromabisquetten weggenomen.

De Bradley Aromabisquetten elimineren aldus ongewenste warmte. Daarnaast is de rook, die op de Bradley manier geproduceerd wordt, ook vier keer schoner dan de rook, geproduceerd door identieke losse stukjes hout, verbrand in een braadpan of stookschaal.

De Bradley Rookoven verbruikt ongeveer één bisquette elke 20 minuten. De functioneringskosten van de rookoven zijn daarom ongeveer minder dan een euro (€) per uur.

Samenstelling
Bradley Aromabisquetten zijn gemaakt van natuurlijk hardhout zonder enige toevoeging. Tests, die uitgevoerd zijn door het British Columbia Institute of Technology, hebben bewezen dat de rook, die Bradley Aromabisquetten produceren, vier keer schoner is als de rook, die geproduceerd wordt door identieke stukjes hout, vebrand in een braadpan of stookschaal.

Het verbranden van de Bradley Aromabisquetten kost minder dan (ongeveer) € 1.00 per uur.